fbpx

FAQ

Wie is Koi Relax en waarom ?

Koi Relax is een website opgebouwd door Jeroen Proost. Jeroen draait al even mee in de koiwereld: eerst heeft hij samen met zijn vrouw IKE-magazine opgericht, een gratis online koimagazine, vol met informatie over koi en vijvers. Daarna heeft hij, als bestuurslid van de BKS, actief meegewerkt aan de organisatie van de Belgian Koi Show, om vervolgens nog een tijdje bij een grote koidealer te werken. Momenteel is hij nog steeds als vrijwilliger actief voor de Belgian Koi Society.

Koi Relax heeft hij opgebouwd omdat hij -zowel van handelaars als van particulieren- een vraag had opgepikt om Koi in een veiling te kunnen kopen en verkopen. Ook lijkt er een nood te zijn aan een tweedehandswebsite, specifiek naar vijvermateriaal en -benodigdheden.

Waarom registreren ?

Dit is om de betrouwbaarheid en legaliteit van de activiteiten te garanderen. Mensen die weigeren om akkoord te gaan met de voorwaarden en condities, waarbij ze hun rijksregisternummer dienen op te geven, worden na enkele verwittigingen geblokkeerd op Koi Relax. Zo gaan we fun-biedingen en het niet nagaan van afspraken tegen.
Het voordeel van registreren, is dat dit wat meer veiligheid biedt bij het verhandelen van spullen die met onze geliefde koi te maken hebben.

Wat kan met Koi Relax ?

Koi Relax biedt volgende diensten aan:

  1. De VEILING: in dit onderdeel kan jij -zowel als koihandelaar als particulier- koi in veilingvorm te koop zetten: mensen kunnen dan gaan bieden om jouw koi van je te kopen.
  2. De ÉCHTE VEILING: Naast de online veiling organiseert Koi Relax ook échte veilingen op Japanse wijze bij handelaars.
  3. De TWEEDEHANDSMARKT: in dit onderdeel kan je vijverspullen te koop aanbieden.
  4. WORKSHOPS: Ook voor een leerrijke workshop kan u bij Koi Relax terecht, dikwijls gecombineerd met een veiling.
  5. Het TRANSPORT VAN VISSEN: Koi kunnen via wegtransport als via luchttransport vervoerd worden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wanneer u de hoogste bieder bent, na afloop van een veiling, verbindt u zich eraan om deze koi aan te kopen. Zowel in geval van een veiling als bij een tweedehandse verkoop, worden er afspraken gemaakt tussen aanbieder/verkoper en koper.

Ik wil een vis verkopen, hoe doe ik dat ?

Hierin moet je enkele stappen doorlopen:

  1. Je moet je registreren, en de ‘voorwaarden’ aanvinken (klik ook de link in de getoonde tekst aan), om daarmee aan te geven dat je de werkwijze zoals aangeboden door Koi Relax wil volgen.
  2. Je vult alle gegevens van de koi in die je wil verkopen: de kweker (indien gekend), de grootte, geslacht, ..enzovoort.
  3. Je geeft aan wat je er minimaal voor wilt hebben: je startbod dus. Mensen kunnen vanaf dit bod beginnen bieden: het kan dus alleen maar omhoog gaan. Let wel: probeer het startbod niet te hoog te maken, mensen moeten wel ruimte hebben om te kunnen bieden.
  4. Je geeft aan hoelang je wil dat de veiling loopt, en wanneer het afloopt. De persoon die op dat moment het hoogste bod heeft gedaan, heeft zich verbonden om deze vis te kopen. PROFICIAT! Je hebt je vis verkocht!
  5. Let wel: voor elke vis die verkocht wordt in de veiling, wordt 10% van de uiteindelijke verkoopprijs verrekend voor Koi Relax. Deze 10% zit al in het geboden bedrag en wordt betaald door de verkoper.

Ik ben geen koihandelaar, kan ik dan wel een koi in de veiling aanbieden ?

Ja, natuurlijk! Koi Relax staat open voor zowel koidealers als particulieren. Dus iedereen kan zich aanmelden als verkoper!

Ik heb geboden op een koi en het hoogste bod behaald, wat nu ?

Nu neem jij of neemt de verkoper contact op met elkaar om het verder te regelen; jij kan bvb naar de verkoper thuis gaan, of naar de Koiwinkel gaan, om daar je vis op te halen. Daar betaal jij aan de verkoper hetgeen je geboden hebt op de koi.

Wat doe ik wanneer er na de veilingperiode op mijn koi nog niet geboden is ?

Je kan je koi opnieuw aanbieden, eventueel met een lagere prijs. Maar je bent natuurlijk vrij om je koi van Koi Relax te halen.